• nl
    • en

Research

Sarah Kochs

Position
aio

E-mail
sarah.kochs@maastrichtuniversity.nl

Thema's

  • - Belonende waarde van voedsel en eten
  • - Cognitieve processen en denkfouten
  • - Craving (sterke drang om te eten)
  • - Gewichtsverlies en lijnen
  • - Hersenprocessen
  • - Obesitas

Onderzoek

Ik heb mijn Bachelor in Psychologie aan de Universiteit Maastricht gedaan. Daarna heb ik de onderzoeksmaster ‘Cognitive and Clinical Neuroscience’ met specialisatie in cognitive neurowetenschappen aan de Universiteit Maastricht gedaan. Sinds oktober 2016, ben ik aio bij de eetgroep.

Tijdens mijn aio-project, zal ik fMRI gebruiken om neurale reacties op plaatjes van voedsel te bestuderen. De centrale stelling van mijn project is dat de neurale reactie op het zien van verleidelijk voedsel niet een automatisch standaard responsie is, die altijd hetzelfde is voor een bepaalde persoon, maar dat het afhangt van de actuele mindset van de persoon. De invloed van een mindset gericht op aan gezondheid gerelateerde aspecten van voedsel, d.i. calorie-inhoud, zal worden vergeleken met de invloed van een mindset gericht op hedonistische aspecten van voedsel, d.i. smaak. Er zal onderzocht worden in hoeverre dit effect is afhankelijk van de kenmerken van een persoon, d.i. in hoeverre het is verschillend voor lijners versus niet-lijners.